Τι χρειαζόμαστε
-
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης (ή άσπρο) Melissa
-
60 γρ. βούτυρο
-
60 γρ. αλεύρι
-
600 ml. γάλα
-
3/4 κούπας γάλα
-
200 γρ. σπανάκι
-
1/2 κούπα μαϊντανό
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
200 γρ. cheddar τριμμένο
-
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο. |
2
έγινε
|
Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ (δε θέλουμε να είναι πολύ πηχτή). |
4
έγινε
|
Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων (ή μούλτι) ρίχνουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό και τα 3/4 κούπας γάλα και τα πολτοποιούμε. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που έχουμε βράσει, τα τυριά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. |
7
έγινε
|
Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί από επάνω και τα ψήνουμε στους 180ºC μέχρι να λιώσει το τυρί. |