Τι χρειαζόμαστε
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
150 γρ. βρασμένα χόρτα
-
100 γρ. σοταρισμένο σπανάκι
-
2 αυγά
-
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Αγαπώ τα πράσινα. Το λέω και θα το λέω συνέχεια. Μπορεί τα περισσότερα παιδάκια να τα μισούν (εξ’ ου και το πρώτο μου βιβλίο “Μαμά, δεν τρώω πράσινα”), αλλά εγώ τα αγαπώ και το ίδιο και η κοράκλα μου.
Και για να είμαι και ειλικρινής, από όλα τα λαχανικά προτιμώ αυτά που όντως είναι πράσινα.
Ο συνδυασμός τους δε με ένα αυγό, το οποίο όταν του σπάσεις τον κρόκο θα χυθεί επάνω στο όποιο πράσινο έχεις βάλει από κάτω, είναι to die for.
Τι νομίζεις; Αυτός που σκέφτηκε και έκανε τα eggs Florentine ήταν βλάκας; Όχι αγαπημένη μου. Προφανώς θα πειραματιζόταν στην κουζίνα του, θα αγαπούσε και αυτός το σπανάκι, θα έβαλε ένα αυγουλάκι από επάνω και τσουπ! Έτοιμη αυτή η φανταστική συνταγή. Εντάξει, αυτός έχει και ψωμάκι από κάτω και μία sauce hollandaise από επάνω, αλλά δεν έχει να κάνει. Και εγώ σου έχω εδώ λίγη κρέμα και τυράκι από επάνω για ένα πρωινό μούρλια! Και αν θες, βουτάς και το ψωμάκι σου μέσα 😉
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. |
2
έγινε
|
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. |
3
έγινε
|
Τοποθετούμε τα χόρτα και το σπανάκι σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. |
4
έγινε
|
Σπάμε από επάνω τα αυγά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. |
5
έγινε
|
Ψήνουμε για 13-17 λεπτά. |