Τι χρειαζόμαστε
-
2 κούπες ρύζι Basmati
-
1 κούπα αρακά
-
3 αυγά
-
2 κ.γλ. σάλτσα σόγιας
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
-
250 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένα σε κυβάκια
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
|
1
έγινε
|
Βράζουμε το ρύζι να γίνει sticky. |
|
2
έγινε
|
Πως φτιαχνουμε το ρυζι sticky:Βάζουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει το ρύζι κατά 2 δάχτυλα. |
|
3
έγινε
|
Βράζουμε τον αρακά και τον αφήνουμε στην άκρη. |
|
4
έγινε
|
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι. |
|
5
έγινε
|
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη σόγια και τα κάνουμε ομελέτα. |
|
6
έγινε
|
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τον αρακά και το ζαμπόν. |
|
7
έγινε
|
Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαγειρευτούν και ρίχνουμε μέσα το ρύζι και την κομμένη ομελέτα. |
|
8
έγινε
|
Αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά και σερβίρουμε. |







