Τι χρειαζόμαστε
-
1 χταπόδι
-
4 κρεμμύδια
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
3-4 κούπες κρασί κόκκινο
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
2 κ.σ. μέλι
-
1 φύλλο δάφνης
-
1-2 καυτερές πιπερίτσες
-
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκιχωρίς γλουτένη
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζoυμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. |
2
έγινε
|
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια (όπως στη χωριάτικη σαλάτα). |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος το λάδι και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαραθούν. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε το κρασί, τον πελτέ, το μέλι, τη δάφνη και τις πιπερίτσες και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα. |
6
έγινε
|
Βράζουμε το μακαρονάκι 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία. |
7
έγινε
|
Το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση για 1 λεπτό. |