Τι χρειαζόμαστε
-
1 πακέτο spaghetti
-
3 κ.σ. βούτυρο
-
100 γρ. πανσέταή μπέικον
-
Λίγο ζωμό κοτόπουλου
-
1 κρόκο αυγού
-
1 αυγό
-
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένηή πεκορίνο Ρομάνο
-
Λίγο μαϊντανόπροαιρετικά, για γαρνίρισμα
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από την ώρα που γράφει το πακέτο. |
2
έγινε
|
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε την πανσέτα. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε 1/4 κούπας του ζωμού, τον μαιντανό και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Σε μία μπασίνα (ή βαθύ μπολ) χτυπάμε τον κρόκο και το τυρί. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε. |
6
έγινε
|
Τα μεταφέρουμε στη μπασίνα και τα ανακατεύουμε. |
7
έγινε
|
Τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι (το οποίο έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά), τα ανακατεύουμε μία τελευταία φορά και σερβίρουμε. |