κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο με κιμά και πουρέ πατάτας

1 0
κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο με κιμά και πουρέ πατάτας

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Άτομα 4
  • Μεσαίο

Τι χρειαζόμαστε

  • Για τον κιμα

Κοινοποίηση
(Visited 1,906 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

Σοτάρουμε τον κιμά σε μία κατσαρόλα και μόλις δεν βλέπουμε ροζ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι.

2
έγινε

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.

3
έγινε

Ρίχνουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

4
έγινε

Ετοιμαζουμε τον πουρε

Ρίχνουμε το φυσικό πουρέ πατάτας Μπάρμπα Στάθης σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βούτυρο, το γάλα, 60 γρ. κεφαλογραβιέρα, πιπέρι και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο πουρές.

5
έγινε

Ετοιμαζουμε τα κολοκυθακια

Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε παγωμένο νερό.

6
έγινε

Τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι, αφαιρούμε την ψίχα τους και τα στρώνουμε σε ένα ταψί.

7
έγινε

Τα γεμίζουμε με τον κιμά.

8
έγινε

Τα πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.

9
έγινε

Στρώνουμε τον πουρέ πατάτας και ρίχνουμε το υπόλοιπο λίγο τυρί από επάνω.

10
έγινε

Βάζουμε στο ταψί 1 κούπα νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά.

themis

προηγούμενη
καρμπονάρα
επόμενη
σπαραγγοκεφτέδες
προηγούμενη
καρμπονάρα
επόμενη
σπαραγγοκεφτέδες