Τι χρειαζόμαστε
-
1 κούπα αγκινάρες
-
1/4 κούπας κουκουνάρι
-
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένηκαι λίγη έξτρα για το σερβίρισμα
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1/4 κούπας ελαιόλαδο
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
-
1 πακέτο fusilli
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν (τις ελέγχουμε με ένα πιρούνι). |
2
έγινε
|
Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 1 λεπτό), μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις αγκινάρες, τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα πολτοποιούμε. |
4
έγινε
|
Βράζουμε τα fusilli. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στην κατσαρόλα) τα μακαρόνια, το πέστο και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε (πρέπει η σάλτσα να είναι λίγο αραιή). |