Τι χρειαζόμαστε
-
8-10 λεπτές φέτες τσουρέκι
-
400 ml. γάλα
-
400 ml. κρέμα γάλακτος
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
-
2 αυγά
-
5 κρόκους
-
170 γρ. ζάχαρη
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
(Προαιρετικά) μαρμελάδα βερύκοκο
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. |
2
έγινε
|
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. |
3
έγινε
|
Μόλις βράσει το γάλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Στρώνουμε σε ένα ταψί τις μισές φέτες από το τσουρέκι που έχουμε κόψει λεπτά. |
5
έγινε
|
Τις περιχύνουμε με το μισό γάλα (πρέπει να καλυφθούν από το γάλα). |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε από επάνω τη μισή τριμμένη κουβερτούρα. |
7
έγινε
|
Απλώνουμε τη δεύτερη στρώση από τα τσουρέκια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (κρέμα, κουβερτούρα). |
8
έγινε
|
Καλύπτουμε το ταψάκι (ή το πυρέξ) με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-1.30 ώρα. |
9
έγινε
|
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25. |
10
έγινε
|
Το βγάζουμε και είτε το σερβίρουμε ως έχει, είτε το αναποδογυρίζουμε και αλείφουμε επάνω του μαρμελάδα βερύκοκο |