Τι χρειαζόμαστε
-
1 κούπα μοσχάρι κοκκινιστό (από την προηγούμενη)
-
1/3 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. καρότο τριμμένο
-
1 πίτα για σουβλάκι
Πόσες είναι οι φορές που μαγειρεύετε κοκκινιστό και σας μένει; Σχεδόν όλες. Έτσι και εγώ. Γιατί να αποτελέσω εξαίρεση άλλωστε;
Ένα βράδυ ο Νικόλας (μεγάλος fan του σουβλακιού) ήθελε σουβλάκι. Επειδή η αλήθεια είναι ότι στο σπίτι μας δεν πολυκάνουμε delivery, ήξερε εξαρχής ότι η απάντησή μου στο "να παραγγείλουμε σουβλάκι;" θα ήταν "Όχι".
Ξέρετε όμως πως είναι (ειδικά αν έχετε φαγανό παιδάκι) να σε κοιτάει στα μάτια με σχεδόν παρακαλετό βλέμμα το οποίο λέει "σουβλάκι μαμά, θέλω σουβλάκι, πεινάω για σουβλάκι". Αν δεν ξέρετε, σας λέω εγώ (που ως παιδί -και ως ενήλικας- υπήρξα πολύ φαγανό) ότι σου σπαράζει η καρδιά.
Τι να κάνω λοιπόν; Ήθελε σουβλάκι, ήθελα να του φτιάξω σουβλάκι. Και εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι μου είχε μείνει κοκκινιστό μοσχάρι από το μεσημέρι. Ok, λοιπόν. Ας αυτοσχεδιάσουμε, σκέφτηκα. Πίτα, κρέας, λάχανο, καρότο. And that was it! Ίσως από τα πιο γευστικά (και υγιεινά) σουβλάκια ever! Και έτσι το καθιερώσαμε.
Μήπως να το καθιερώσετε και εσείς;
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ζεσταίνουμε το κοκκινιστό σε κατσαρολάκι και το ψιλοκόβουμε. |
2
έγινε
|
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στην πίτα και τυλίγουμε. |