Τι χρειαζόμαστε
-
1 κιλό πατάτες
-
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
ρίγανη
-
αλάτι
Εντάξει. Ποιος δεν αγαπάει τηγανητή πατάτα; Όχι, ποιος; Είδικά αν είναι και Νάξου (αν δεν παινέψω το νησί μου, δε μπορώ!).. Αυτήν την πατάτα που την έχεις συνδυάσει με καλοκαίρι σε ταβερνάκι στη θάλασσα, η οποία συνοδεύει όποιο πιάτο και αν αποφασίσεις να πάρεις. Την οποία βουτάς μέσα σε τζατζίκι ή σε μελιτζανοσαλάτα και νιώθεις ότι έχεις πάει στον παράδεισο. Αλλά και δίπλα σε μία φοβερά ζουμερή μπριζόλα ή φιλέτο ή ένα κοτόπουλο σχάρας... Τρέχει σαλάκι.
Και πόσες φορές δε σου τη ζητάνε τα παιδιά σου; Νομίζω ότι τα πιο πολλά παιδιά θα μπορούσαν να τρέφονται μόνο με τηγανιτές πατάτες.
Όμως ρε φιλενάδα, το τηγάνι.. αυτή η λαδίλα.. αυτή η βρώμα του τηγανίσματος.. δεν πολυπαλεύεται. Και αυτό είναι το λιγότερο. Το περισσότερο το ξέρεις. Ε ναι. Στο έχουν πει όλοι, το έχεις διαβάσει, το ξέρεις. Τα τηγανιτά φαγητά μόνο καλό δεν κάνουν. Δε σου λέω ότι δε θα τηγανίσεις (εγώ βέβαια, για να σου είμαι ειλικρινής, εκτός από τηγανιτά αυγά, δε νομίζω να τηγανίζω κάτι άλλο στο σπίτι μου), αλλά με μέτρο (με πολύ μέτρο θα έλεγα).
Γι’αυτό και εγώ σου έχω την ΤΕΛΕΙΑ τηγανιτή πατάτα φούρνου. Και με την ίδια γεύση (μη σου πω και καλύτερη) και χωρίς όλα τα αρνητικά του τηγανίσματος.
Fantastic?
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Κόβουμε τις πατάτες σε λίγο χοντρά κομμάτια. |
2
έγινε
|
Τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε από επάνω το ελαιόλαδο, το αλάτι, και τη ρίγανη και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. |
3
έγινε
|
Ψήνουμε στους 180ºC μέχρι να ροδίσουν (γυρίζοντάς τις για να μην καούν). |