Τι χρειαζόμαστε
-
1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 πράσο
-
1 μικρό μπρόκολο
-
6 φέτες γαλοπούλα
-
1 κούπα θρυμματισμένη φέτα
-
1 κούπα τριμμένο τυρί γκούντα
-
4 αυγά
-
1/2 κούπα γάλα
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
1 ζύμη για τάρτα
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2
έγινε
|
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες. |
3
έγινε
|
Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια. |
4
έγινε
|
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια. |
5
έγινε
|
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. |
6
έγινε
|
Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο. |
7
έγινε
|
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. |
8
έγινε
|
Απλώνουμε τη ζύμη της τάρτας σε μία ταρτιέρα (την οποία αν δε θέλουμε να βουτυρώσουμε, μπορούμε να έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) και την ανοίγουμε έτσι ώστε να καλυφθούν τα τοιχώματα. |
9
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα τα υλικά που είχαμε στο τηγάνι και από επάνω απλώνουμε τα τυριά. |
10
έγινε
|
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά, το αλάτι και το πιππέρι και τα περιχύνουμε στην τάρτα. |
11
έγινε
|
Ψήνουμε για 45 λεπτά. |