Τι χρειαζόμαστε
-
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό Melissa
-
1/4 κούπας σπορέλαιο
-
2 κούπες ζάχαρη
-
4 κούπες νερό
-
150 γρ. κουβερτούρα
-
100 γρ. cranberries
-
Ρόδι, για πασπάλισμα
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά από τότε που με θυμάμαι. Τον έφτιαχνε η γιαγιά μου και περίμενα πώς και πώς να τον φάω όσο πιο ζεστό γινόταν. Επειδή οι αγάπες αυτές κρατάνε μία ζωή, τον σιμιγδαλένιο χαλβά τον φτιάχνω και εγώ με μεγάλη επιτυχία στο σπίτι μας.
Μία φορά αποφάσισα να τον κάνω με σοκολάτα. Φυσικά χρησιμοποίησα χαλβά σιμιγδαλένιο της Melissa, γιατί τον εμπιστεύομαι και γιατί έχει φανταστική γεύση.
Όταν τελείωσε το εγχείρημα του σοκολατένιου αυτού χαλβά, στον οποίο έβαλα μέσα και cranberries και από επάνω πασπάλισα με ρόδι, έχω να σας πω ότι η ευτυχία ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων μόλις τον δοκίμασαν. Διότι αυτός ο χαλβάς μοιάζει τόσο πολύ με σοκολατόπιτα, που μόλις τον φτιάξετε θα καταλάβετε τι εννοώ.
Έκτοτε λοιπόν, αυτό το γλυκό έχει πάει σε πολλά σπίτια φίλων ως κέρασμα και έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια.
Καιρός να το δοκιμάστε και εσείς!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ετοιμάζουμε το σιρόπιΣε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη |
2
έγινε
|
Σε άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι Melissa και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε το σιρόπι με μία κουτάλα σιγά σιγά μέσα στο σιμιγδάλι (προσέχουμε πολύ μην καούμε γιατί το σιμιγδάλι πετάγεται). |
4
έγινε
|
Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, προσθέτουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε τα cranberries και ανακατεύουμε. Αν δεν έχουμε, δεν τα βάζουμε. |
6
έγινε
|
Μεταφέρουμε το χαλβά σε μία φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. |