Τι χρειαζόμαστε
-
500 γρ. πατάτες
-
60 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένα σε κυβάκιαπροαιρετικά
-
60 γρ. γραβιέρα
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
4 κ.σ. λάδι
-
4 αυγάπροαιρετικά
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 5 λεπτά (δεν τις βάζουμε στο νερό από την αρχή). |
2
έγινε
|
Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να φύγουν τα νερά τους και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. |
3
έγινε
|
Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη γραβιέρα και τη γαλοπούλα (αν χρησιμοποιήσουμε) και τις ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε το μείγμα. |
5
έγινε
|
Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς το και πιέζοντάς το κάθε φορά που το γυρίζουμε. |
6
έγινε
|
Τηγανίζουμε τα αυγά (αν τα προσθέσουμε στη συνταγή) και τα τοποθετούμε επάνω από το rosti. |