Τι χρειαζόμαστε
-
1 κουνουπίδιμετά την πολτοποίηση θα είναι περίπου 2-3 κούπες
-
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
-
1/4 μοτσαρέλα τριμμένη
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
-
Λίγη ρίγανη
-
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
-
1 αυγό
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC. |
2
έγινε
|
Σε μία βάση πίτσας ή σε ένα ταψάκι απλώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
3
έγινε
|
Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια. |
4
έγινε
|
Περνάμε το βρασμένο κουνουπίδι από το μούλτι, το απλώνουμε σε μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κουνουπίδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του αυγού) και τα ανακατεύουμε. |
6
έγινε
|
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά. |
7
έγινε
|
Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (το οποίο έχουμε ελαφρώς λαδώσει), προσέχοντας να μην είναι η ζύμη ούτε πολύ λεπτή, αλλά ούτε και πολύ χοντρή. |
8
έγινε
|
Το ψήνουμε για 12-14 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. |
9
έγινε
|
Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας. |
10
έγινε
|
Ξαναβάζουμε την πίτσα στο φούρνο και την ψήνουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. |