Τι χρειαζόμαστε
-
1 πακέτο πέννες ολικής άλεσης Melissa
-
40 γρ. δυόσμο
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη (αν είσαστε vegan, βάζετε vegan παρμεζάνα)
-
1/4 κούπας ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
20 τοματίνια
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε 20 τοματίνια, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200ºC για 10 λεπτα περίπου. |
2
έγινε
|
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα επεξεργαστή τροφίμων ή μούλτι και τα πολτοποιούμε. |
3
έγινε
|
Βράζουμε τις πέννες 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία και κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό μέσα στο οποίο τα βράσαμε. |
4
έγινε
|
Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με το νερό που κρατήσαμε και τα ανακατεύουμε. |
5
έγινε
|
Τις σερβίρουμε βάζοντας επάνω στο κάθε πιάτο ψητά τοματίνια. |