Τι χρειαζόμαστε
-
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
150 ml. γάλα
-
1 αυγόΕλαφρώς χτυπημένο
-
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη λευκή
-
1 κ.γλ. baking powder
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδοΣυν λίγο για το τηγάνι
Ω ναι! Αυτά τα λαχταριστά, αγαπημένα pancakes. Που ονειρεύεσαι να τα φας σε Κυριακάτικο brunch με αυγά ποσέ και sauce hollandaise από επάνω. Ή με τηγανιτά αυγά και τριμμένο μπέικον.
Ή, αν δεν είσαι του αλμυρού, να τα περιχύσεις με μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς (εντάξει, ξέρω ότι τώρα εσύ ονειρεύεσαι πραλίνα φουντουκιού από επάνω, αλλά είπαμε, να κάνουμε λίγο κράτει. Καλά, φάτα με την πραλίνα. Αλλά μία φορά το τρίμηνο, οκ;) ή φρούτα.
Και ακόμα και σκέτα. Με λίγη άχνη ζάχαρη.
Όχι πες μου. Πόσες φορές δεν τα έχεις λιγουρευτεί; Πόσες φορές όταν σκέφτεσαι ένα γεμάτο, απολαυστικό πρωινό δεν περνάνε αυτά τα pancakes από το μυαλό σου;
E, τώρα φτιάξτα στο σπίτι σου, στην όμορφη σου την κουζίνα και νιώσε το θαυμασμό και την αγάπη της οικογένειας σύσσωμης (για να μη σου πω και όλης της γειτονιάς!).
Απλώς πρόσεξε! Μετά την πρώτη φορά, δεν έχει επιστροφή. Θα σου τα ζητάνε και θα σου τα ξαναζητάνε μέχρι να πάνε 60, να έχουν εγγόνια τα ίδια και να έρχονται στη μανούλα για «εκείνα τα pancakes».
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. |
2
έγινε
|
Χτυπάμε σε άλλο μπολ το αυγό με το γάλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. |
4
έγινε
|
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε μιάμιση κ.σ. από το μείγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι. |
6
έγινε
|
Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. |
7
έγινε
|
Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας! |