Τι χρειαζόμαστε
-
4 αυγά
-
1 κ.σ. πουρέ καρότου
-
50 γρ. ζαμπόνψιλοκομμένο
-
1 μικρή ντομάτα χωρίς τα σπόρια
-
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
-
Λίγο ελαιόλαδογια το τηγάνισμα
Τα αυγά τα αγαπώ. Τόσο που μπορώ να φάω και 10 τη μέρα. Υπερβολή θα πεις, αλλά είναι αλήθεια.
Όταν ήμουνα πολύ μικρή είχαμε μία μέρα καλεσμένους στο σπίτι για τραπέζι. Η μαμά μου είχε αγοράσει 2 καρτέλες αυγά. Κάποια στιγμή λοιπόν συνειδητοποιούν ότι η μικρή Θέμις έχει χαθεί. Ψάχνουν από εδώ, ψάχνουν από εκεί, πουθενά. Ξαφνικά λοιπόν με βρίσκει η γιαγιά μου μπροστά στο ψυγείο να έχω πάρει τις καρτέλες με τα αυγά και να τα σπάω ένα ένα επάνω μου! Όπως μου έχει εξιστορίσει η ευτυχία στο πρόσωπό μου δεν μπορεί να περιγραφτεί. Τέτοια η αγάπη μου (και η βρώμα, η οποία έκανε να φύγει μέρες)!
Αυγά λοιπόν ομελέτα. Αυτό το φαγητό το οποίο είναι τόσο εύκολο αλλά και τόσο φανταστικό, γιατί μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιες παραλλαγές. Όρεξη να έχεις, φαντασία και υλικά και μπορείς να φτιάχνεις μία διαφορετική ομελέτα κάθε μέρα.
Εγώ σήμερα είχα όρεξη να βάλω μέσα γαλοπούλα, ντομάτα και παρμεζάνα. Α! Και να κρύψω και λίγο καροτάκι (όπου μπορούμε, κρύβουμε έχουμε πει). Και –φυσικά- καταβροχθίστηκε στο λεπτό 😉
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε ένα μεγάλο καρότο και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. |
2
έγινε
|
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε τον πουρέ καρότου, το ζαμπόν, τη ντομάτα, την παρμεζάνα και το φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι (ίσα ίσα για να μην κολλήσει η ομελέτα) και ρίχνουμε την ομελέτα στο τηγάνι. Την αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά. |
5
έγινε
|
Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά τη γυρίζουμε με ένα πιάτο και την αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη. |