Τι χρειαζόμαστε
-
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Melissa
-
1 γεμάτη κ.γλ. baking powder
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
50 ml. ηλιέλαιο
-
250 ml. γάλα αμυγδάλου
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγλάλι, το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και τα ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα. |
5
έγινε
|
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. |
6
έγινε
|
Προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μίγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι. |
7
έγινε
|
Το μαγειρεύουμε για ένα λεπτό περίπου, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. |
8
έγινε
|
Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα, ινδική καρύδα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας! |