Τι χρειαζόμαστε
-
200 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
-
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδαχωρίς γλουτένη
-
1/2 κ.γλ. baking powderχωρίς γλουτένη
-
1/4 κ.γλ. αλάτι
-
150 γρ. βούτυρο
-
200 γρ. ζάχαρη
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
3 αυγά
-
150 γρ. τυρί κρέμα
-
150 γρ. σταγόνες σοκολάταςή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 18°C. |
2
έγινε
|
Ετοιμάζουμε μια φόρμα για muffins με τα ειδικά χαρτάκια. |
3
έγινε
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, σόδα, baking powder, αλάτι). |
4
έγινε
|
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε τη βανίλια. |
6
έγινε
|
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τα αυγά με το τυρί και τα ρίχνουμε στον κάδο. |
7
έγινε
|
Προσθέτουμε και τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν κορδόνι. |
8
έγινε
|
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας (ή την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. |
9
έγινε
|
Γεμίζουμε τα χαρτάκια με το μείγμα κατά τα ¾ και τα ψήνουμε για 15-17 λεπτά (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας). |