Τι χρειαζόμαστε
-
600 γρ. μπρόκολο
-
450 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-
3 αυγά
-
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-
4 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
-
150 ml ελαιόλαδο
-
250 ml γάλα
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο περισσότερος κόσμος δεν αγαπάει αυτό το φανταστικό λαχανικό. Για να μη μιλήσω για την πλειοψηφία των παιδιών που το βλέπουν και αλλάζουν δρόμο. Εμένα είναι από τα αγαπημένα μου (και ευτυχώς και των παιδιών μου). Επειδή λοιπόν θέλω να σας κάνω όλους να το αγαπήσετε, θα συνεχίσω να φτιάχνω συνταγές με μπρόκολο μέχρι να το φάτε όλοι! Και ειδικά τα παιδιά σας.
Αυτή λοιπόν είναι μία πανεύκολη πίτα, χωρίς φύλλο, από αυτές που τις φτιάχνεις χωρίς δεύτερη σκέψη λόγω ευκολίας, στην οποία ουσιαστικά βάζετε τα υλικά μέσα σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε, τα στρώνετε σε ένα ταψί και είναι έτοιμη. Και η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει θραύση σε όποιον την έχει δοκιμάσει.
Άντε! Ακόμα περιμένετε για να τη φτιάξετε;
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το πολτοποιούμε στο μούλτι. |
2
έγινε
|
Το βάζουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του αλευριού και 50 γρ. φέτας) και τα ανακατεύουμε. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. φέτας από επάνω. |
6
έγινε
|
Ψήνουμε στους 180º στον αέρα για 45 λεπτά. Αν "αρπάξει" η φέτα, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. |