Τι χρειαζόμαστε
-
250 γρ. τραχανά γλυκό ΒΛΑΧΑ
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
-
1 κούπα κρασί λευκό
-
Χυμό από ένα λεμόνι
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
Το κλασσικό λεμονάτο μοσχάράκι το ξέρουμε και το αγαπάμε όλοι. Εμένα μου θυμίζει τη γιαγιά μου που μου το μαγείρευε τα Σαββατοκύριακα. Εκείνη μου το συνόδευε με μακαρόνια, ρύζι, πατάτες ή πουρέ. Εγώ αποφάσισα να το αλλάξω λίγο και να σου δείξω πως να το φτιάξεις με τραχανά. Και πίστεψέ με, σε αυτήν του την εκδοχή, θα απογειώσεις τη γεύση του.
Και όταν μαγειρεύω με τραχανά, χρησιμοποιω πάντα τραχανά Βλάχα γιατί ξέρω ότι δίνω στα παιδιά μου ένα χειροποίητο προϊόν, φτιαγμένο με ολόφρεσκα υλικά.
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το μοσχάρι και το αφήνουμε να ροδίσει. |
2
έγινε
|
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά. |
3
έγινε
|
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα νερό, μέχρι να σκεπάσει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 1 1/2 ώρα (για να μαλακώσει το κρέας). |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε το λεμόνι και τον τραχανά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί. |
6
έγινε
|
Τον σερβίρουμε ζεστό με λίγο τυρί τριμμένο (προαιρετικά) |