Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
-
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
10 σταγόνες υγρή στέβια Slimfix
-
1/4 κ.γλ. αλάτι
-
150 γρ. βούτυρο
-
1 κρόκο αυγού (για επάλειψη)
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
6 μήλα (ο,τι μήλα θέλετε)
-
20 σταγόνες υγρή στέβια Slimfix
-
120 ml νερό
-
1 ξύλο κανέλας
-
1 γαρύφαλλο
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ETOIMAZOYME TH ZYMHΑνακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη στέβια και το αλάτι. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε στο μίξερ με το φτερό. |
3
έγινε
|
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μία λαδόκολλα ή σε μία διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. |
4
έγινε
|
Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. |
5
έγινε
|
Αφαιρούμε τη μία λαδόκολλα και με την άλλη αναποδογυρίζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. |
6
έγινε
|
Κόβουμε με μαχαίρι τη ζύμη που περισσεύει από την ταρτιέρα. |
7
έγινε
|
Βάζουμε επάνω φασόλια ή ζυμαρικά και ψήνουμε τη βάση στους 170ºC για 30 λεπτά. |
8
έγινε
|
Τη ζύμη που έχει περισσέψει την ανοίγουμε ξανά με έναν πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την κόβουμε σε λωρίδες. |
9
έγινε
|
ETOIMAZOYME TH ΓΕΜΙΣΗΠαίρνουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε μέσα σε νερό με λίγο χυμό λεμονιού. |
10
έγινε
|
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη στέβια, το νερό, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το εκχύλισμα βανίλιας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά περίπου 15 λεπτά (θέλουμε να κρατάνε). |
11
έγινε
|
Προσθέτουμε 2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα σε 3 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει καλά. |
12
έγινε
|
ETOIMAZOYME THΝ ΤΑΡΤΑ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟΡίχνουμε τη γέμιση μέσα στην ψημένη ζύμη. |
13
έγινε
|
Τοποθετούμε από επάνω τη ζύμη που έχουμε κόψει σε λωρίδες. |
14
έγινε
|
Ανακατεύουμε έναν κρόκο με λίγο νερό και τον αλείφουμε επάνω στις λωρίδες. |
15
έγινε
|
Ψήνουμε στους 180ºC για 35-40 λεπτά. |