Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
6 μήλα πράσινα
-
1 στικ κανέλας
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
1 κούπα ζάχαρη καστανή
-
1 κούπα νερό
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
-
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
200 γρ. ζάχαρη
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 φλ. καφέ κονιάκ
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗΒάζουμε τα μήλα μαζί με τις κανέλες, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ (περίπου 40-45 λεπτά). |
2
έγινε
|
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗΣε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε το κονιάκ και τη βανίλια. |
4
έγινε
|
Βγάζουμε το μίγμα από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, πλάθοντας με το χέρι, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα δάχτυλά μας. |
5
έγινε
|
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑΒγάζουμε το 1/3 του ζυμαριού στην άκρη και το υπόλοιπο το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, δημιουργώντας ένα «τοιχάκι» (για να μπει μέσα η γέμιση) |
6
έγινε
|
Γεμίζουμε με τα μήλα και απλώνουμε. |
7
έγινε
|
Με το υπόλοιπο ζυμάρι φτιάχνουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε επάνω από τη γέμιση. |
8
έγινε
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 190°C στις αντιστάσεις. |