Τι χρειαζόμαστε
-
4 κ.σ. ελαιόλαδοή βούτυρο
-
2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
-
1/2 κιλό γαρίδες
-
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
-
4 ψιλοκομμένες ντομάτες
-
300 γρ. κριθαράκι
-
1/2 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βράζουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες. |
2
έγινε
|
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι (ή το βούτυρο) και το σκόρδο και το σοτάρουμε. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε τις γαρίδες και μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε για λίγο. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε τις ντομάτες, 2 κούπες νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε το τζίντζερ και το αλάτι και αφήνουμε το κριθαράκι να μαγειρευτεί ανακατεύοντας ανά διαστήματα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό). |
7
έγινε
|
Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε. |
8
έγινε
|
Ρίχνουμε λίγο φρέσκο πιπέρι προαιρετικά. |