Τι χρειαζόμαστε
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κρεμμύδια ξηρά
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1/2 πιπεριά κίτρινη
-
1/2 πιπεριά κόκκινη
-
400 γρ. ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματίνια, πολτοποιημένα
-
2 κούπες νερό
-
2 κ.σ. ξύδι λευκό
-
1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
-
1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
-
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
-
1/2 κ.σ. ζάχαρη
-
Λίγο αλάτι
-
250 γρ. κριθαράκι χονδρό Melissa
-
1 1/2 κούπα τριμμένο τυρί cheddar
-
Για το γαρνιρισμα
-
1 ντομάτα
-
1 κ.σ. ελιές
-
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Το μεξικάνικο είναι ένα φαγητό που πάντα μου άρεσε. Το είχα φάει θυμάμαι πρώτη φορά μικρή και παρόλο που ήταν μία γεύση καινούργια (ξέρετε, με τα φασόλια, το guacamole, το sour cream) ήταν σίγουρα μία γεύση που ήθελα να ξαναδοκιμάσω (και η αλήθεια είναι ότι την έχω δοκιμάσει εκατοντάδες φορές στη ζωή μου).
Τα παιδιά μου το λατρεύουν. Ένα βράδυ ήθελαν μεξικάνικο, αλλά δεν είχα τα απαραίτητα υλικά. Επιπλέον είχα προγραμματίσει να μαγειρέψω κριθαράκι με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές. Και επειδή όπως ξέρετε η μαγειρική είναι φαντασία και όρεξη για δοκιμές, αποφάσισα να ετοιμάσω κάτι που να φέρνει σε μεξικάνικο, αλλά χωρίς να θυσιάσω και το κριθαράκι μου.
Έβγαλα λοιπόν έναν κιμά που είχα, πήρα τις πιπεριές μου, τη σάλτσα ντομάτας, κρεμμυδάκι και σκόρδο και έφτιαξα τη γέμιση που φτιάχνω για να βάλω μέσα σε τορτίγιες. Μόνο που αυτήν τη φορά δεν την έβαλα σε τορτίγιες. Αποφάσισα μέσα στο τηγάνι να προσθέσω λίγο νερό και το κριθαράκι Melissa, το οποίο αγαπάμε στο σπίτι μας.
Και αφού πρόσθεσα το κριθαράκι είπα να βάλω και τα έξτρα του. Έβαλα λοιπόν το τριμμένο cheddar, το ανακάτεψα μαζί με τον κιμά και το κριθαράκι, έλιωσε (και μαζί με αυτό λιώσαμε και εμείς) και από επάνω έριξα την φρέσκια ντομάτα, τις ελίτσες και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα οποία του έδωσαν μία φοβερή δροσιά.
Ε, αυτό ήταν. Όταν έχουμε movie nights στο σπίτι, αυτό το κριθαράκι taco είναι πρώτο στις προτιμήσεις μας. Και μόλις το δοκιμάσετε, θα είναι και στις δικές σας!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά, την ντομάτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. |
2
έγινε
|
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τον κιμά με λίγο λάδι και τον μαγειρεύουμε. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, την σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικά και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. |
6
έγινε
|
Προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. |
7
έγινε
|
Παρπαλίζουμε με το τυρί και ανακατεύουμε. |
8
έγινε
|
Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και γαρνίρουμε με τη ντομάτα, τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι. |