Τι χρειαζόμαστε
-
2 κούπες ηλιέλαιο
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
-
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
1.250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
-
1 κ.γλ. baking powder
-
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
Τι κάνουμε
|
1
έγινε
|
Σε μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. |
|
2
έγινε
|
Προσθέτουμε το κρασί και τον χυμό πορτοκαλιού. |
|
3
έγινε
|
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. |
|
4
έγινε
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το baking powder και τη μαγειρική σόδα. |
|
5
έγινε
|
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά. |
|
6
έγινε
|
Πλάθουμε τα κουλουράκια (βασικά, βάζουμε τα παιδιά να τα πλάσουν). |
|
7
έγινε
|
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά (αναλόγως πόσο σκληρά ή μαλακά τα θέλουμε) |







