Τι χρειαζόμαστε
-
100 γρ. αμύγδαλο ξασπρισμένο
-
100 γρ. βούτυρο
-
60 γρ. ζάχαρη
-
2 αυγά
-
250 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
-
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
1 κ.γλ. ροδόνερο
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βάζουμε το αμύγδαλο στο μούλτι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη. |
2
έγινε
|
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. |
3
έγινε
|
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. |
4
έγινε
|
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το ξύσμα πορτοκαλιού και το αμύγδαλο και τα ρίχνουμε στον κάδο. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε το ροδόνερο. |
6
έγινε
|
Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί γύρω από το φτερό. |
7
έγινε
|
Την τυλίγουμε σε μία διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. |
8
έγινε
|
Τη βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μακρόστενο σχήμα. |
9
έγινε
|
Τους τοποθετούμε επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τους ψήνουμε στους 190°C για 15-20 λεπτά (σκεπασμένους με αλουμινόχαρτο). |
10
έγινε
|
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. |