Τι χρειαζόμαστε
-
1 πακέτο φιλέτο μπούτι Ελαιοπουλάκι
-
500 γρ. χυλοπίτες
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
1/2 κούπα λευκό κρασί
-
500 ml. νερό
-
4 γαρύφαλλα
-
1 κ.σ. μέλι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιοπουλάκι με το λάδι και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά. |
3
έγινε
|
Σβήνουμε με το κρασί. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε το νερό, το μέλι, τα γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. |
5
έγινε
|
Βάζουμε το ελαιοπουλάκι μαζί με τις χυλόπιτες σε ένα ταψί, προσθέτουμε λίγο νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. |
6
έγινε
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30 λεπτά περίπου (το ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην καούν οι χυλοπίτες). |