Τι χρειαζόμαστε
-
2 κούπες λάχανο
-
2 κούπες ρύζι Basmati
-
300 γρ. γαρίδες μεσαίες
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
-
1 κ.γλ. σος ψαριού (fish sauce)
-
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
-
1/2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
-
Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βραζουμε το ρυζι για να γινει stickyΒάζουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει το ρύζι κατά 2 δάχτυλα. |
2
έγινε
|
Βράζουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε στο wok (ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι) το λάδι, την fish sauce, την σόγια και τη ζάχαρη. |
4
έγινε
|
Μόλις το λάχανο ‘μαραθεί’ λίγο το ρύζι είναι έτοιμο. |