Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
1 αυγό
-
1/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
-
1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
-
Λίγη ρίγανη
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 καρότο, ψιλοκομμένο
-
1 σέλερι, ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 lt ζωμό κοτόπουλου
-
1 κούπα χυλοπίτες
-
50 γρ. baby σπανάκι
Μία ημέρα είχα τρελή όρεξη για σούπα η οποία θα είχε μέσα κρέας, αλλά όχι κομμάτι κανονικό (καταλαβαίνετε τι εννοώ), θα είχε ζυμαρικό και λαχανικά, αλλά ΔΕ θα ήταν κόκκινη. Εκεί που οδηγούσα λοιπόν, σκέφτηκα το κρέας ότι θα το έκανα κεφτεδάκια, το ζυμαρικό θα ήταν οι αγαπημένες μου χυλοπίτες, και θα έβαζα και ζωμό κοτόπουλου (που φτιάχνω μόνη μου, βράζοντας κόκαλα κοτόπουλου και τον οποίο έχω αποθηκευμένο σε σακουλάκια στην κατάψυξη).
Γύρισα λοιπόν σπίτι κατέληξα στα λαχανικά που θα έβαζα, έφτιαξα τα κεφτεδάκια μου (ψητά πάντα, εννοείται), έβαλα το ζωμό μου και τις χυλοπίτες Βλάχα τις οποίες εμπιστεύομαι γιατί φτιάχνονται από αγνά υλικά και το αποτέλεσμα ήταν του ονείρου. Ίσως από τις ωραιότερες σούπες που έχω φτιάξει ποτέ.
Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΕΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑΣε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τα ανακατεύουμε, τα πλάθουμε και στρώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
2
έγινε
|
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (αναλόγως το μέγεθος τους). |
3
έγινε
|
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑΣε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου και μόλις βράσει ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τις χυλόπιτες. |
5
έγινε
|
3 λεπτά πριν να είναι έτοιμες οι χυλόπιτες ρίχνουμε το σπανάκι. |