Τι χρειαζόμαστε
-
1 μελιτζάνα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Λίγη ρίγανη
-
Λίγο δενδρολίβανο
-
Λίγο θυμάρι
-
2 αυγά
-
2/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
-
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει για 20 λεπτά. |
2
έγινε
|
Ξεβγάζουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. |
3
έγινε
|
Τα σοτάρουμε στο λάδι και σε ½ κούπα νερό μέχρι να μαλακώσουν. |
4
έγινε
|
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε τα μυρωδικά στο μπλέντερ ή στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται. |
6
έγινε
|
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μυρωδικά, τα αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. |
7
έγινε
|
Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε. |
8
έγινε
|
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια. |
9
έγινε
|
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε τα για 50-60 λεπτά στους 200°C (στη μισή ώρα τα γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά). |