Τι χρειαζόμαστε
-
1 πακέτο κανελόνια Melissa
-
150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
-
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
-
Για τη σαλτσα
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
3 ντομάτες, πολτοποιημένες ή μία συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια (τα οποία πολτοποιούμε)
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
1 κ.γλ. ζάχαρη
-
Για τη γεμιση
-
1 κολοκυθάκι
-
5 καρότα
-
1/2 μπρόκολο
-
8 μανιτάρια λευκά
-
1 κρεμμύδι, πολτοποιημένο
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ετοιμαζουμε τη σαλτσαΣοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 1 κούπα νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να γίνει η σάλτσα (δεν τη θέλουμε πηχτή). |
3
έγινε
|
Ετοιμαζουμε τη γεμισηΒάζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε μουλτι το κολοκυθάκι, τα καρότα, το μπρόκολο και τα μανιτάρια και τα πολτοποιούμε. |
4
έγινε
|
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, 1 κούπα νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε 5-7 λεπτά να μαλακώσουν. |
6
έγινε
|
Φτιαχνουμε τα κανελονιαΓεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση των λαχανικών και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. |
7
έγινε
|
Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. |
8
έγινε
|
Ρίχνουμε τα τυριά από επάνω. |
9
έγινε
|
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (τα 25 πρώτα λεπτά έχουμε το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο). |