crème pâtissière με φράουλες

0 0
crème pâtissière με φράουλες

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

8 κρόκους αυγού
60 γρ. κορν φλάουρ
1 lt φρέσκο γάλα πλήρες
200 γρ. ζάχαρη
1 στικ βανίλιας ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
30 φράουλες (περίπου)

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 4'20
  • Μεσαίο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση
(Visited 315 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε με το σύρμα (αυγοδάρτη).

2
έγινε

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Τα αποσύρουμε από το μάτι.

3
έγινε

Ρίχνουμε σιγά σιγά με μία κουτάλα το μισό γάλα που έχει βράσει μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε.

4
έγινε

Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με το μισό γάλα που έχει μείνει στο μάτι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών.

5
έγινε

Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση (ουσιαστικά να πήξουν).

6
έγινε

Μεταφέρουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη (η οποία θέλουμε να εφάπτεται στην κρέμα) και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

7
έγινε

Μόλις είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε το γλυκό μας, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ για μισό λεπτό να αφρατέψει.

8
έγινε

Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τοποθετούμε τις φράουλες από επάνω και σερβίρουμε.

9
έγινε

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το γλυκό αυτό μπορούμε να το σερβίρουμε με όποιο φρούτο τραβάει η όρεξη μας ή ακόμα και με πολλά φρούτα μαζί.
Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να βάλετε τα φρούτα επάνω στην κρέμα ακριβώς πριν το σερβίρετε, διότι, αν τα βάλετε από την αρχή, μπορεί να βγάλουν υγρά, κάτι το οποίο δε θέλουμε.

themis

προηγούμενη
blondie με ροδάκινα και φράουλες
επόμενη
τα πιο ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας που θα έχεις φάει
προηγούμενη
blondie με ροδάκινα και φράουλες
επόμενη
τα πιο ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας που θα έχεις φάει