Τι χρειαζόμαστε
-
8 κρόκους αυγού
-
60 γρ. κορν φλάουρ
-
1 lt φρέσκο γάλα πλήρες
-
200 γρ. ζάχαρη
-
1 στικ βανίλιας ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
30 φράουλες (περίπου)
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε με το σύρμα (αυγοδάρτη). |
2
έγινε
|
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε σιγά σιγά με μία κουτάλα το μισό γάλα που έχει βράσει μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με το μισό γάλα που έχει μείνει στο μάτι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. |
5
έγινε
|
Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση (ουσιαστικά να πήξουν). |
6
έγινε
|
Μεταφέρουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη (η οποία θέλουμε να εφάπτεται στην κρέμα) και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. |
7
έγινε
|
Μόλις είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε το γλυκό μας, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ για μισό λεπτό να αφρατέψει. |
8
έγινε
|
Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τοποθετούμε τις φράουλες από επάνω και σερβίρουμε. |
9
έγινε
|
ΣΗΜΕΙΩΣΗΤο γλυκό αυτό μπορούμε να το σερβίρουμε με όποιο φρούτο τραβάει η όρεξη μας ή ακόμα και με πολλά φρούτα μαζί. |