Τι χρειαζόμαστε
-
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
4 1/2 κ.σ. κακάο
-
1/2 κ.γλ. κανέλα
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κούπα ζάχαρη λευκήκαι extra για πασπάλισμα
-
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. |
2
έγινε
|
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι 20x30. |
3
έγινε
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα ξηρά υλικά (αλεύρι, κακάο, κανέλα, αλάτι & μαγειρική σόδα). |
4
έγινε
|
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμα. |
6
έγινε
|
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι (είτε με σπάτουλα, είτε με τα χέρια μας) και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά. |
7
έγινε
|
Το τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και το ψήνουμε για 20 λεπτά. |
8
έγινε
|
Το μεταφέρουμε σε μία σχάρα, το κόβουμε όσο είναι ζεστό και το πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη. |
9
έγινε
|
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. |