Τι χρειαζόμαστε
-
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
2 κ.γλ. κανέλα
-
280 ml. αραβοσιτέλαιο
-
300 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
-
3 αυγά χτυπημένα
-
300 γρ. καρότα τριμμένα
-
Χυμό από 1 1/2 πορτοκάλι
Πρώτη φορά είχα φάει carrot cake στο Λονδίνο. Παρόλο που δεν είμαι άνθρωπος του γλυκού (ok, θα το φάω, δεν το συζητώ, αλλά σίγουρα θα λιγουρευτώ περισσότερο το αλμυρό από το γλυκό) θυμάμαι ακόμα εκείνη τη γεύση που είχε εκπλήξει τον ουρανίσκο μου τόσο μα τόσο ευχάριστα (τόσο που είχα ζητήσει άλλα 3 κομμάτια, χωρίς καμία απολύτως ντροπή!). Από τότε, όπου το έβρισκα, το τσάκιζα. Είτε με frosting, είτε χωρίς, είτε με ξηρούς καρπούς, είτε με σταφίδες. Όπως και να ήταν, το έτρωγα.
Όταν γέννησα και τα cake απέκτησαν μία περίοπτη θέση στην κουζίνα μας, έψαξα να βρω μία συνταγή για carrot cake, η οποία όχι μόνο θα ήταν yummy, αλλά θα ήταν και πολύ γρήγορη και εύκολη (βασική προϋπόθεση για όλες τις συνταγές που φτιάχνω, και για όλες τις μαμάδες υποθέτω).
Μετά από αρκετές δοκιμές και παραλλαγές, κατέληξα σε αυτήν εδώ τη συνταγή, την οποία έχω στο βιβλίο μου "Μαμά, δεν τρώω πράσινα", και την οποία θέλω τόσο πολύ να μοιραστώ μαζί σας, γιατί είμαι σίγουρη ότι μόλις φτιάξετε αυτό το cake, δε θα φτιάξετε κανένα άλλο carrot cake ever again!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. |
2
έγινε
|
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, παραλείπουμε αυτό το βήμα). |
3
έγινε
|
Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και την κανέλα. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε τα καρότα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. |
6
έγινε
|
Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά. |
7
έγινε
|
Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. |