Τι χρειαζόμαστε
-
8 μανταρίνια
-
Χυμό από ένα μανταρίνι
-
Ξύσμα από ένα μανταρίνι
-
2 αυγά
-
100 γρ. ζάχαρη (και λίγη ακόμα για πασπάλισμα)
-
150 ml ηλιέλαιο
-
160 ml νερό
-
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
15 γρ. baking podwer
-
1 πρέζα αλάτι
Τι κάνουμε
|
1
έγινε
|
Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε κάθετα (όπως κόβουμε τα πορτοκάλια για να τα στύψουμε). |
|
2
έγινε
|
Σε ένα ταψάκι 21x21 (ή 24x24) τοποθετούμε στη βάση του μία λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε καλά και την πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη. |
|
3
έγινε
|
Στοιχίζουμε τα κομμένα μανταρίνια (τα τοποθετούμε ανάποδα, με το κομμένο μέρος στη βάση του ταψιού) μέσα στο ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με ακόμα λίγη ζάχαρη. |
|
4
έγινε
|
Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη τον χυμό από το μανταρίνι, τη ζάχαρη και τα αυγά. |
|
5
έγινε
|
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. |
|
6
έγινε
|
Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε. |
|
7
έγινε
|
Ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά (να μην είναι σβολιασμένο το αλεύρι). |
|
8
έγινε
|
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα μανταρίνια (θέλουμε να καλυφθούν καλά τα μανταρίνια και όλες οι τρύπες). |
|
9
έγινε
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 40 λεπτά. |
|
10
έγινε
|
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. |
|
11
έγινε
|
Το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα, βγάζουμε τη λαδόκολλα από επάνω και σερβίρουμε. |




