Τι χρειαζόμαστε
-
4 αχλάδια
-
450 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
-
2 κ.γλ. κανέλα
-
1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
-
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
-
1 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
5 ασπράδια
-
200 ml. ελαιόλαδο
-
450 γρ. μέλι
Ποιο παιδί (αλλά και ποιος μεγάλος) δεν αγαπάει τα κέικ; Εμείς στο σπίτι μας τους έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία, γιατί τα τρώμε για πρωινό, για σνακ και φυσικά τα παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο. Γι΄αυτό και προσπαθώ να δοκιμάζω και να φτιάχνω ολοένα και καινούργια κέικ.
Αυτό εδώ είναι από τα αγαπημένα μου, γιατί δεν έχει ζάχαρη, έχει αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο. Και όχι μόνο αυτό. Είναι και γεμάτο αχλάδια, τα οποία η Μαρία μου τα λατρεύει.
Πίστεψέ με, όταν το φτιάξεις, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου κέικ και εσένα. Και βασικά του παιδιού σου.
Enjoy λοιπόν!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια. |
2
έγινε
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. |
3
έγινε
|
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. |
4
έγινε
|
Προσθέρουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι. |
6
έγινε
|
Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. |
7
έγινε
|
Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. |
8
έγινε
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά. |