Τι χρειαζόμαστε
-
1 ποτήρι γάλα
-
100 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
-
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
-
2 σπαράγγια
-
1 κρεμμύδι
-
1 ντομάτα
-
1 αυγό
-
1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
-
1/4 κούπας ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
φρέσκο πιπέρι
-
ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)
Τα burger τα αγαπώ. Πάντα τα αγαπούσα. Τα λάτρεψα, όταν έμεινα στη Νέα Υόρκη.
Τόσο πολύ, που ονόμασα τον σκύλο μου Burger!
Τι θέμα μας εδώ είναι ότι τα αγαπούν και όλα τα παιδιά. Και το ακόμα καλύτερο είναι ότι μέσα τους μπορείς να κρύψεις ό,τι καλό θέλεις.
Ο κιμάς βλέπεις, ενδείκνυται για καμουφλάζ. Ακόμα και αν είναι κιμάς γαλοπούλας ή κοτόπουλου (γιατί ο μοσχαρίσιος είναι η χαρά της μάνας που κρύβει μέσα ό,τι θέλει).
Αποτέλεσμα; Το παιδάκι σου δεν καταλαβαίνει τίποτα, γλείφει τα δαχτυλάκια του και είμαστε όλοι happy!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο το γάλα και το ψωμί, το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε. |
2
έγινε
|
Τρίβουμε τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και τη ντομάτα. |
3
έγινε
|
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. |
4
έγινε
|
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στους 180ºC για 20-30 λεπτά ή στο γκριλ. |
5
έγινε
|
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα σε ψωμάκια για burger. |