Τι χρειαζόμαστε
-
1 κιλό κολοκυθάκια
-
3 αυγά
-
400 γρ. φέτα
-
200 ml. γάλα φρέσκο
-
100 ml. ελαιόλαδο
-
Λίγο δυόσμο φρέσκο
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
100 γρ καλαμποκάλευρο
-
1 κ.γλ. baking powder
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. |
2
έγινε
|
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, 250 γρ. από τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. |
3
έγινε
|
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια και το baking powder, τα ρίχνουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. |
5
έγινε
|
Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα στο ταψί (δε θέλουμε η μπατζίνα να είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή). |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε από επάνω την υπόλοιπη φέτα, την οποία έχουμε θριμματίσει (σε μέτρια κομμάτια) με τα χέρια μας. |
7
έγινε
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. |