Τι χρειαζόμαστε
-
3 αυγά
-
150 ml. γάλα
-
45 ml. ελαιόλαδο
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-
60 γρ. cheddar, τριμμένο
-
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Όταν σκεφτόμαστε βάφλες, το μυαλό μας πάει στο γλυκό. Ποιος είπε όμως ότι οι βάφλες δε γίνονται και αλμυρές και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία;
Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε ένα Κυριακάτικο πρωινό στο οποίο είχαν μείνει φίλοι των παιδιών σπίτι. Ε, όταν έρχονται παιδιά, θέλω να φτιάχνω πάντα κάτι που να είναι πιο ιδιαίτερο. Και σε ποιο παιδί δεν αρέσουν οι βάφλες; Ένα παιδί όμως είχε κοιλιοκάκη, οπότε έπρεπε η συνταγή να είναι και gluten free.
Έφτιαξα λοιπόν τις γλυκές τις βάφλες, αλλά έλα που ο ο γιος μου θέλει να τρώει αλμυρό πρωινό. Σκέφτηκα λοιπόν: "Γιατί να μην κάνω και αλμυρές;". Και κάπως έτσι έγιναν αυτές οι βάφλες με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τυρί, οι οποίες έχουν αγαπηθεί πολύ σε αυτό το σπίτι (και σε άλλα σπίτια μη σας πω) και τις οποίες τρώμε με αυγό, τυρί κρέμα, αβοκάντο, σολομό και ό,τι αλλο τραβήξει η όρεξή μας. και τις οποίες αποθηκεύω στο ψυγείο και τους τις δίνω για το lunch box στο σχολείο τους.
Φτιάξτε τις και θα με θυμηθείτε!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. |
3
έγινε
|
Λαδώνουμε τη βαφλιέρα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας (όσο παίρνει η βαφλιέρα μας) και ψήνουμε. |