Τι χρειαζόμαστε
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
100 ml. ηλιέλαιο
-
20 ml. κονιάκ
-
400 γρ. χαλβά (όποιον θέλετε)
-
150 γρ. αμύγδαλα ψημένα ή φουντούκια
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Κόβουμε το χαλβά σε κυβάκια. |
2
έγινε
|
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το ηλιέλαιο και τα λιώνουμε. |
3
έγινε
|
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε το χαλβά και τα αμύγδαλα (ή τα φουντούκια) και τα ανακατεύουμε καλά. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ μακρόστενη, στρωμένη με λαδόκολλα. |
6
έγινε
|
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες (όπου και το διατηρούμε). |