Τι χρειαζόμαστε
-
1 κούπα κουσκους χοντρό
-
1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
-
Λίγη πάπρικα καπνιστή
-
8-10 τοματίνια
-
1/4 κούπας αμύγδαλα μέτρια κομμένα
-
1/4 κούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
-
1/3 κούπας μαϊντανό
-
Ξύσμα από ένα λάιμ (ή λεμόνι)
-
Χυμό από 1/2 λάιμ (ή λεμόνι)
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/4 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Το καλύτερο πράγμα με τις σαλάτες-γεύματα, εκτός του ότι είναι υγιεινές, ελαφριές και σε χορταίνουν, είναι το γεγονός ότι τις φτιάχνεις και μπορείς να τις φας εκείνη την ώρα, μπορείς να τις φας για βραδυνό ή και να τις πάρεις την επόμενη ημέρα στη δουλειά και φυσικά να τις δώσεις στο παιδί για το σχολικό του κολατσιό.
Αυτή η σαλάτα είναι πάρα πολύ εύκολη, απλή και τρομερά γευστική. Μέσα σε 20 μόλις λεπτά έχεις ένα πλήρες γεύμα με υλικά που αγαπάνε τα παιδιά και μάλιστα, αν θέλεις να την κάνεις vegetarian, αφαιρείς το κοτόπουλο. Και φυσικά, μπορεί να συνοδέψει οποιοδήποτε άλλο πιάτο μαγειρέψεις (εγώ την έκανα χωρίς κοτόπουλο και συνόδεψα μπιφτέκια γαλοπούλας και τα παιδιά την εξαφάνισαν).
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε βραστό νερό ρίχνουμε το κουσκους. |
2
έγινε
|
Πασπαλίζουμε το στήθος κοτόπουλου με πάπρικα και το ψήνουμε στο σχαροτήγανο, το οποίο έχουμε λαδώσει ελάχιστα. |
3
έγινε
|
Βάζουμε σε μπολ το βρασμένο κουσκους, τα αμύγδαλα, το δυόσμο, το μαϊντανό, το ξύσμα από το λάιμ και τον χυμό, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το αλάτι, το πιπέρι, τα ντοματίνια, τα οποία έχουμε κόψει και το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε. Μπορούμε να μην βάλουμε το κοτόπουλο αν θέλουμε να είναι η σαλάτα μας vegetarian. |