Τι χρειαζόμαστε
-
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
3 κ.σ. ζάχαρη
-
1 1/2 κ.σ. baking powder
-
1 κ.γλ. αλάτι
-
180 ml. γάλα
-
2 αυγά
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
-
100 γρ. κουβερτούρα
Αυτή η συνταγή είναι ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ για εμένα (την είδα από μία φαντασική σεφ που παρακολουθώ και την προσάρμοσα στη δική μου συνταγή για pancakes με διαφορετική γέμιση). Διότι είναι το αγαπημένο όλων των παιδιών pancake, του οποίου η ζύμη ετοιμάζεται μέσα σε 5 λεπτά, μόνο που δεν έχεις τη διαδικασία του τηγανιού που το μαγειρεύεις ένα ένα. Γιατί πολύ απλά το βάζεις σε ένα ταψάκι και το ψήνεις όπως κάνεις με το κέικ, αλλά η ώρα ψησίματος είναι το 1/4 από αυτή που χρειάζεσαι για το κέικ. Πες μου τώρα, υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό;
Επιπλέον, βάζεις μέσα ο,τι θέλεις (εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα και κουβερτούρα, αλλά μπορείς να βάλεις όποια μαρμελάδα θέλεις, μπορείς να βάλεις ταχίνι με κακάο, φυστικοβούτυρο, βούτυρο αμυδγάλου και ο,τι άλλο σκεφτείς και τραβάει η όρεξη σου) και το δίνεις για πρωινό, σνακ, βραδυνό και φυσικά φεύγει και με το ταπεράκι για το σχολείο.
Άπαξ και αποφασίσεις να την φτιάξεις μία φορά, δεν έχει επιστροφή..
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ξηρά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, baking powder, αλάτι). |
2
έγινε
|
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τα υγρά υλικά (γάλα, αυγά, ελαιόλαδο). |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε καλά. |
4
έγινε
|
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαρμελάδα φράουλα. |
5
έγινε
|
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. |
6
έγινε
|
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει (ή στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα) 20x20. |
7
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα τη μαρμελάδα σε 6 σημεία επάνω από το μείγμα (φανταστείτε ότι έχετε χωρίσει το ταψάκι σας στα 6 και στη μέση του κάθε κομματιού ρίχνετε τη μαρμελάδα). |
8
έγινε
|
Δίπλα στη μαρμελάδα, ρίχνουμε την κουβερτούρα (πάλι στα 6). |
9
έγινε
|
Με ένα μαχαίρι, chop stick ή ένα καλαμάκι ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα για να ανακατευτεί ελαφρώς μαζί με τη μαρμελάδα και την κουβερτούρα. |
10
έγινε
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º στον αέρα για 15 περίπου λεπτά. |