Τι χρειαζόμαστε
-
6 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
-
2 αυγά
-
1/2 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
-
1/2 ντομάτα, ψιλοκομμένη
-
1/4 κούπας γάλα
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Τα Σαββατοκύριακα γενικά πειραματίζομαι και καινούργιες συνταγές. Έτσι, ένα Κυριακάτικο πρωινό, που είχα ξυπνήσει από το αξημέρωτο, ήθελα να φτιάξω κάτι καινούργιο στα παιδιά. Ήξερα ότι ήθελα να έχει αυγά, αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς ήταν αυτό που θα έφτιαχνα. Άνοιξα λοιπόν το ψυγείο και είδα μία ντομάτα να μου κάνει τα γλυκά μάτια. "Τέλεια", λέω, "αυτή θα μπει στη συνταγή". Κοίταξα λίγο ακόμα και είδα και ένα κρεμμυδάκι που κάτι ήθελε να μου πει. Ε, το πήρα και και αυτό. Είχε μείνει και λίγο τριμμένο cheddar από ένα mac'n'cheese που είχα φτιάξει την προηγούμενη.. καταλαβαίνετε.
Το πιο εύκολο με αυτά τα υλικά, θα ήταν να ετοιμάσω μία ομελέτα. Αλλά ήθελα κάτι άλλο βρε παιδάκι μου. Και εκεί που αναρωτιόμουν, βλέπω μπροστά μου το ψωμί του τοστ. Το βουτάω και αυτό και κάπως έτσι έγινε αυτή η συνταγή, η οποία έχει ξετρελάνει τα παιδιά και -πιστέψτε με- θα ξετρελάνει και εσάς.
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού του τοστ και τις "πατάμε" με τον πλάστη (όπως ανοίγουμε τη ζύμη). |
2
έγινε
|
Βάζουμε τα ψωμιά σε θήκες για muffins (σαν πουγκάκια, όπως βλέπετε στη φωτογραφία), τις οποίες έχουμε ελαφρώς λαδώσει. |
3
έγινε
|
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, το γάλα, και το αλατοπίτερο. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα στα ψωμιά που έχουμε βγάλει από το φούρνο το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί (όποιο σας αρέσει) το κάθε πουγκάκι. |
5
έγινε
|
Ψήνουμε στους 180º για 15 περίπου λεπτά. |