Τι χρειαζόμαστε
-
Spaghetti ολικής άλεσης Melissaπου μας έχουν μείνει
-
3 αυγά
-
1 1/2 κούπα παρμεζάνα ή πεκορίνο ρομάνο
-
2-3 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
-
Λίγο αλάτι
-
Σάλτσα marinara
-
Για την σαλτσα marinara
-
250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
-
100 γρ. πελτέ ντομάτας
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.σ. μαϊντανό
-
1/2 κ.γλ. ρίγανη
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
1/4 κ.γλ. πιπέρι
-
1/2 κ.σ. ζάχαρη
-
2 κούπες νερό
Είναι πολλές φορές που μπαίνω στην κουζίνα και δεν έχω καμία απολύτως ιδέα του τι θα φτιάξω. Μερικές από αυτές τις φορές βέβαια, το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου.. αλλά έτσι είναι. Όταν αυτοσχεδιάζεις, τις αποτυχίες σου θα τις έχεις.
Όπως θα ξέρετε -και αν δεν το ξέρετε ήδη από τις συνταγές μου, σας το λέω ξανά- αγαπάω να φτιάχνω φαγητά με leftovers. Με φαγητά δηλαδή που μου έχουν μείνει από την προηγούμενη ημέρα. Τα κοτόπουλα π.χ. γίνονται ωραιότατες σαλάτες ή wraps για τα παιδιά μου στο σχολείο. Το ρύζι μπορεί να γίνει τρομερό muffin κ.ο.κ. Ένα από τα καλύτερα υλικά για τέτοιες συνταγές είναι τα μακαρόνια.
Κάπως έτσι λοιπόν έγινε και αυτή η συνταγή. Με μακαρόνια ολικής άλεσης Melissa (γιατί έχουμε πει ότι προτιμούμε ολικής άλεσης προϊόντα), λίγο τυράκι, αυγά και μία σάλτσα marinara. Να σας πω εδώ ότι την σάλτσα αυτή την χρησιμοποιούμε φυσικά και σε pizza και μόλις την ετοιμάσουμε, τη βάζουμε σε ένα βαζάκι και την διατηρούμε στο ψυγείο μας.
Donuts λοιπόν με μακαρόνια. Έχετε μήπως καμία αμφιβολία ότι δε θα γίνουν ανάρπαστα;
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Για τη marinaraΡίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το νερό) στο multi και ανακατεύουμε. |
2
έγινε
|
Βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 5-10’. |
3
έγινε
|
Για τα donutsΣε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την παρμεζάνα. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε την σάλτσα marinara, τον βασιλικό και ανακατεύουμε. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και το αλάτι και ανακατεύουμε. |
6
έγινε
|
Τοποθετούμε τα μακαρόνια στις ειδικές θήκες για donuts, τις οποίες έχουμε λαδώσει πολύ καλά. |
7
έγινε
|
Ψήνουμε στις 200°C για 10-15 λεπτά. |