Τι χρειαζόμαστε
-
1 πακέτο ταλιατέλες Melissa
-
4 πιπεριά Φλωρίνης
-
50 γρ. κουκουνάρι
-
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
Όταν πρωτοέφαγα πέστο (βασιλικού) στη ζωή μου δε συγκλονίστηκα. Για πολλά χρόνια θυμάμαι δεν το είχα ξαναδοκιμάσει. Μέχρι που πήγα και έκανα σεμινάρια μαγειρικής και φτιάξαμε σπιτικό πέστο. Δεν το πίστευα πόσο διαφορετικό ήταν. Από τότε έγινε μία σάλτσα την οποία έφτιαχνα αρκετά συχνά. Το γεγονός δε ότι έφτιαχνα και την αποθήκευα στο ψυγείο, ήταν ό,τι καλύτερο.
Μετά λοιπόν αποφάσισα και πειραματίστηκα και με άλλα λαχανικά για να φτιάξω πέστο. Λάτρεψα το πέστο αγκινάρας (για να σας είμαι ειλικρινής, είναι ο μοναδικός τρόπος που τρώω την αγκινάρα). Και κάπως έτσι, έφτασα να δοκιμάσω πέστο με πιπεριά Φλωρίνης (την οποία λατρεύω, αλλά δε λατρεύει ο Νικόλας μου). Ε, τι να σας πω. Τρελάθηκα. Και, ok, εγώ ήταν αναμενόμενο. Τρελάθηκε και ο μικρός. "Μαμά, τι τέλεια σάλτσα είναι αυτή που έφτιαξες!" Και κάπως έτσι, αυτό το πέστο έγινε αγαπημένο στο σπίτι μας και ο Νικόλας έφαγε πιπεριά Φλωρίνης.
Η σάλτσα αυτή φυσικά ταιριάζει με όποιο είδος ζυμαρικών προτιμάτε. Εμείς στο σπίτι μας τρώμε μακαρόνια Melissa όχι μόνο γιατί είναι μία Ελληνική εταιρεία που εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια, όχι μόνο γιατί η ποιότητα των ζυμαρικών της είναι top, αλλά γιατί και γιατί έχει πάρα πολλές επιλογές ζυμαρικών για όλα τα γούστα. Από μακαρόνια με ολικής άλεσης και με δίκοκκο σιτάρι μέχρι gluten free ή τρικολόρε (που αγαπάει η κόρη μου) και ό,τι άλλο τραβήξει η ψυχή μας.
Bon Appetit λοιπόν!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200°C. |
2
έγινε
|
Μόλις ψηθούν, τις αφήνουμε για 5 λεπτά έξω, τις βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα και την κλείνουμε καλά. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 1 λεπτό), μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. |
4
έγινε
|
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε. |
5
έγινε
|
Βράζουμε τις ταλιατέλες. |
6
έγινε
|
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στην κατσαρόλα) τις ταλιατέλες, το πέστο και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (πρέπει η σάλτσα να είναι λίγο αραιή) και ανακατεύουμε. |