Τι χρειαζόμαστε
-
200 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
-
100 ml. ξινόγαλα
-
1 αυγό
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.σ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
Χοντροκομμένο ζαμπόν κομμένο σε μπαστουνάκια
-
1 ασπράδι αυγού
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί. |
2
έγινε
|
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη. |
3
έγινε
|
Ανοίγουμε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας να γίνουν επίπεδα. |
4
έγινε
|
Τοποθετούμε επάνω τους το ζαμπόν (διαγώνια) και "τυλίγουμε" τη ζύμη γύρω από το ζαμπόν. |
5
έγινε
|
Τα απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με το ασπράδι που έχουμε χτυπήσει. |
6
έγινε
|
Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν. |