Τι χρειαζόμαστε
-
ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΒΑΣΕΙΣ
-
800 γρ. κολοκυθάκια
-
4 αυγά
-
140 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
-
1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
-
1 κ.γλ. ρίγανη
-
2 πρέζες αλάτι
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
-
150 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
-
60 γρ. passata
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1/2 κ.σ. ρίγανη
-
Προαιρετικά αλάτι
-
Προαιρετικά πιπέρι
-
Για τα toppings της κλασσικης πιτσας
-
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
-
3 φέτες ΑΒ γαλοπούλα βραστήκομμένες σε μικρά κομματάκια
-
12 Τοματίνια ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ τ. Βελανίδικομμένα στη μέση
-
50 γρ. μανιτάρια λευκάκομμένα σε ροδέλες
-
Για τα toppings της ελληνικης πιτσας
-
1 ντομάτακομμένη σε ροδέλες
-
1/2 πιπεριά πράσινηψιλοκομμένη
-
1 κρεμμύδικομμένο σε ροδέλες
-
150 γρ. φέταθριμματισμένη
-
90 γρ. ελιέςκομμένες σε ροδέλες
Pizza. Ένα φαγητό που αγαπάει όλος ο κόσμος. Και τι να πρωτοπεί κανείς γι’αυτό το φαγητό; Άλλοι την θέλουν με λεπτό ζυμάρι στον ξυλόφουρνο, άλλοι την προτιμούν με αφράτο ζυμάρι, μερικοί την θέλουν κλασική με mozzarella, άλλοι θέλουν να την απολαμβάνουν με αλλαντικά, άλλοι την θέλουν vegetarian. Όπως και να έχει η pizza είναι ένα φαγητό το οποίο είναι στις καρδιές όλων μας. Για να μη μιλήσω πιο συγκεκριμένα για τα παιδιά. Είναι μέσα στο top 5 των αγαπημένων τους φαγητών ανεξαιρέτως.
Εγώ λοιπόν εδώ θα σας δείξω μία εντελώς διαφορετική παραλλαγή της pizza. Διότι δε θα “παίξουμε” με τα toppings της. Αυτά άλλωστε έχουν να κάνουν με τις προτιμήσεις μας, αλλά και με την όρεξή μας τη στιγμή που την φτιάχνουμε. Θα σας δείξω μία εντελώς διαφορετική βάση, η οποία δεν έχει αλεύρι. Είναι βάση με κολοκυθάκι! Oh yeah! Αυτό που ακούτε. Θα φτιάξουμε μία pizza με βάση αυτό το φοβερό λαχανικό (και ξέρετε την αδυναμία μου στα λαχανικά), τυριά και αυγά.
Μιας λοιπόν που πλησιάζει και η ημέρα της μητέρας, ας μπούμε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά μας και ας διασκεδάσουμε μαγειρεύοντας κάτι τόσο υγιεινό και συγχρόνως τόσο αγαπημένο. Και φυσικά επιλέγουμε πάντα για τα παιδιά μας (και για εμάς) τα καλύτερα υλικά για να φτιάξουμε την pizza μας (και οποιοδήποτε άλλο φαγητό). Υλικά που Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει φροντίσει να διαλέξει για εμάς.
Γιατί και φέτος, στο πλαίσιο του ανανεωμένου #madewithAB, θα σας δείξουμε φοβερές συνταγές όλες με ένα spin για να τις αγαπήσουν τα παιδιά σας. Πάντα υγιεινές, εντελώς yummy και οικονομικές. Και επειδή, εκτός των άλλων, σκεφτόμαστε και τη δική σας ευκολία, μπορείτε με μόλις λίγα click από τον υπολογιστή σας, να παραγγέλνετε όλα τα υλικά των συνταγών (και ό,τι άλλο θέλετε φυσικά), χωρίς καν να σηκωθείτε από τον καναπέ σας.
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ 2 ΒΑΣΕΙΣΤρίβουμε το κολοκυθάκι, το τοποθετούμε σε μία πετσέτα, το τυλίγουμε και το «στύβουμε» για να αφαιρέσουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται, για να έχουμε μία τραγανή βάση. |
2
έγινε
|
Το αλατίζουμε λίγο και το αφήνουμε για 15-20’. |
3
έγινε
|
Τοποθετούμε σε μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. |
4
έγινε
|
Απλώνουμε με τα χέρια μας το μισό μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και δημιουργούμε μία στρογγυλή βάση πίτσας. |
5
έγινε
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 20’, μέχρι να ροδίσουν οι βάσεις. |
6
έγινε
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά. |
7
έγινε
|
Περιχύνουμε στις δύο βάσεις. |
8
έγινε
|
Γαρνίρουμε κάθε πίτσα με τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε άλλα 6-8’. |