Τι χρειαζόμαστε
-
Για τα μακαρoνια με το κοτoπουλο
-
500 γρ. ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ φιλέτο στήθος κοτόπουλου από Γιαννιώτικες Φάρμες, κομμένο σε μπουκίτσες
-
2-3 κ.σ. Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλία Κορωνέικη
-
500 γρ. πένες
-
200 γρ. τοματίνιακομμένα στη μέση
-
Λίγη τριμμένη ΑΒ parmigiano reggiano
-
Για το πεστο μπροκολου
-
300 γρ. μπρόκολο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
50 γρ. κουκουνάρι
-
100 γρ. τριμμένη ΑΒ parmigiano reggiano
-
100 ml. Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλία Κορωνέικη
Ένα από τα πιο δύσκολα λαχανικά για να φάνε τα παιδιά είναι το μπρόκολο. Μη ρωτάτε γιατί. Θέλετε το χρώμα που είναι πράσινο; Θέλετε που δεν τους το πολυδίνουμε (γιατί νομίζουμε ότι δεν θα το φάνε και εκείνα δεν το τρώνε γιατί δεν τα δίνουμε κ.ο.κ.); Όπως και να έχει, το μπρόκολο είναι ένα ζόρικο λαχανικό.
Εμείς όμως έχουμε πει ότι δεν το βάζουμε κάτω ποτέ, right? Δεν τους αρέσει στον ατμό, no problem. Θα το φτιάξουμε με τέτοιο τρόπο που όχι μόνο θα το φάνε, αλλά θα γλείφουν και τα δαχτυλάκια τους. Γι' αυτό λοιπόν, στο πλάισιο της συνεργασίας μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος και το ΜadewithAB ετοιμάσαμε αυτή τη φοβερή συνταγή, η οποία μας εξασφαλίζει σίγουρη επιτυχία στο να φάνε με μεγάλη ευχαρίστηση αυτό το τρομερά θρεπτικό λαχανικό.
Πέστο μπρόκολου λοιπόν με πένες και κοτόπουλο και ετοιμαστείτε για μεγάλες στιγμές στην κουζίνα σας!
Και το καλύτερο. Θέλετε να αγοράσετε όλα τα υλικά με ένα μόνο κλικ, χωρίς να σηκωθείτε από την καρέκλα σας; Πατάτε εδώ και σας έρχονται στο σπίτι σας!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά. |
2
έγινε
|
Το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μπουκίτσες. |
3
έγινε
|
Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, το βράζουμε για 3-4’, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με κρύο νερό. |
4
έγινε
|
Kαβουρδίζουμε σε τηγάνι τα κουκουνάρια. |
5
έγινε
|
Ρίχνουμε σε μπλέντερ τις σκελίδες σκόρδου, τα κουκουνάρια, το μπρόκολο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά. |
6
έγινε
|
Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συγκεκριμένα 1’ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο) και κρατάμε ½ κούπα από το νερό στο οποίο τις βράσαμε. |
7
έγινε
|
Ρίχνουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τα κομμένα τοματίνια και τα σοτάρουμε για 3-4’ σε λίγο ελαιόλαδο. |
8
έγινε
|
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πέννες, τη σάλτσα πέστο και λίγο νερό από αυτό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. |
9
έγινε
|
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη παρμεζάνα. |